A megfelelő tárhely szolgáltató kiválasztása

Bevezetés

A vállalkozásod online jelenléte meghatározó a mai digitális világban. A weboldalad az elsődleges találkozási pont, ahol a potenciális ügyfelek benyomást szereznek a vállalkozásodról. De mi van a weboldalad mögött? Miképp tudod megjeleníteni az oldalt a neten?

Sok összetevős kérdés ez, de a tömör válasz az, hogy a tárhely szolgáltató segítségével.

Miért fontos a megfelelő tárhely szolgáltató kiválasztása?

Hogyan válaszunk szervert a weboldalunk számára?Megbízhatóság

A megbízható szerver biztosítja, hogy a weboldalad mindig elérhető legyen az ügyfelek számára. Ha a weboldalad gyakran nem elérhető, az ügyfelek elveszíthetik a bizalmukat a vállalkozásod, a branded iránt, és az elégedetlen látogatók máshová fordulhatnak, rosszabb esetben negatív véleményt is írhatnak. A megbízható tárhely szolgáltatók általában garantálják a 99,9%-os rendelkezésre állást, ami azt jelenti, hogy a weboldalad csak nagyon ritkán lesz elérhetetlen. Ez a megbízhatóság különösen fontos a webáruházak és az e-kereskedelmi weboldalak számára, ahol a weboldal elérhetetlensége közvetlenül befolyásolja a bevételeket, de szolgáltatóként is, ha az oldalon keresztül tudnak kapcsolatot felvenni Veled, mondjuk egy űrlapon keresztül.

Természetesen a megbízhatóság is sok tényezős, hiszen lehet az internet szolgáltatónál is gond, ami nem a tárhely felelőssége, előfordulhat terheléses támadás és még sok egyéb, de egy jó szolgáltató a legtöbb lehetséges veszélyforrás elhárítására fel van készülve.

Sebesség

A weboldalad sebessége közvetlenül befolyásolja az ügyfél-elégedettséget és a konverziós arányokat, ezekkel együtt pedig a vállalkozásodról alkotott véleményeket. A lassú weboldalak frusztrálhatják az ügyfeleket, ami azt eredményezheti, hogy elhagyják az oldalt, máshol, másnál kötnek ki. A megfelelő host kiválasztása biztosítja, hogy a weboldalad gyorsan betöltődjön. A gyors betöltési idők javítják az ügyfél-elégedettséget, növelik a konverziós arányokat és javítják a weboldalad rangsorolását keresőoptimalizálás szempontjából. A sebesség különösen fontos lehet a mobil felhasználók számára, akik esetlegesen lassabb internetkapcsolattal rendelkeznek. Ez azért is lényeges, mert többségében már mobiltelefonjukkal böngésznek az emberek az interneten.

Biztonság

A biztonságra törekedő tárhely szolgáltató képes megvédeni a weboldaladat a különböző online fenyegetésektől, mint például a DDoS támadásoktól, a malwarektől és a spamemktől. Ezenkívül rendszeresen készítenek biztonsági mentéseket, hogy minimalizálják az adatvesztés kockázatát. A jó és biztonságos tárhely szolgáltatók általában díjmenetesen biztosítanak SSL tanúsítványt, ami garantálja, hogy az ügyfelek adatai biztonságosan kerüljenek átadásra. A legjobb tárhely szolgáltatók gyakran kínálnak további biztonsági funkciókat is, mint például a tűzfalak, a vírusellenőrzés és a spam szűrés.

Támogatás

A jó tárhely szolgáltató gyors és hatékony támogatást nyújt, ha problémád adódik a weboldaladdal. Ez különösen fontos, ha nem rendelkezel nagy technikai ismeretekkel a webes világban. A színvonalas tárhely szolgáltatók általában 24/7 támogatást nyújtanak, ami azt jelenti, hogy bármikor segítséget kérhetsz, ha problémád adódik. A jó támogatás gyorsan megoldja a problémákat, minimalizálja a weboldalad leállásának idejét és segít megőrizni az ügyfelek bizalmát. Bizalom nélkül pedig jól tudjuk, ahogy semmi, ez sem működik.

Ajánlott tárhely szolgáltatók

Tapasztalataink alapján a DigiWit két tárhely szolgáltatót ajánl: Ezek a [Cweb] és az [Elin]. Mindkét szolgáltató kiváló megbízhatóságot, sebességet, biztonságot és támogatást kínál. Természetesen jár mindkettő esetében az ingyenes SSL is. Mindkét szolgáltató rendszeresen készít biztonsági mentéseket, hogy minimalizálják az adatvesztés kockázatát. A Cweb és az Elin is kínál 24/7 támogatást, ami azt jelenti, hogy bármikor segítséget kérhetsz, ha problémád adódik. Tapasztalataink alapján telefonon és e-mailben is könnyen elérhetőek és gyorsan válaszolnak, megoldják az esetleges problémákat, ami szerencsére nem gyakori.

Összefoglalás

A megfelelő tárhely szolgáltató kiválasztása létfontosságú a vállalkozásod sikere szempontjából. A megbízhatóság, a sebesség, a biztonság és a támogatás mind olyan tényezők, amelyeket figyelembe kell venned a döntés során. Ne feledd, a legolcsóbb opció nem mindig a legjobb, ez itt különösen igaz. A megfelelő, minőségi tárhely szolgáltató kiválasztása hosszú távon megtérülő befektetés, amely segít a vállalkozásod növekedésében és sikerében. A szolgáltató kiválasztása nem csak technikai, hanem üzleti döntés is. A megfelelő döntés meghozatalához érdemes alaposan megvizsgálni a különböző tárhely szolgáltatók által kínált szolgáltatásokat és árakat, valamint figyelembe venni a vállalkozásod egyedi igényeit és követelményeit.

Hogy jön képbe a DigiWit?

Mi a DigiWitnél minden esetben felmérjük az igényeket mind a tulajdonos, mind pedig a weboldal számára, hogy a lehető legoptimálisabb szolgáltatást javasoljuk. Rendszeresen merül fel olyan probléma, hogy lassú az oldal és sok esetben ennek a legfőbb oka a tárhelyre vezethető vissza, hiszen könnyen lehet, hogy csak nincs megfelelően beállítva, de az is előfordul, hogy kevés az erőforrás.

Szomorú, de vannak gyengébb szolgáltatók is, némelyik még többe is kerül, mint egy sokkal színvonalasabb minőséget képviselő konkurense. Sok költöztetésen vagyunk már túl, amelyek keretein belül nem csak a weboldalt, de a levelezést is át tudjuk hozni az új hostra.

Keress minket bizalommal, ha tárhelyekkel kapcsolatos kérdésed adódna, szívesen segítünk mindenben 🙂