Az ügyfélértékelések fontossága és kezelése a vállalkozások számára

ÉrtékelésgyűjtésBevezetés

Az ügyfélértékelések napjainkban kulcsfontosságúak a vállalkozások számára. Egy pozitív értékelés nem csak a már meglévő ügyfelek bizalmát erősíti, hanem új ügyfeleket is vonz. Ebben a bejegyzésben megvizsgáljuk, hogy miért olyan fontosak az értékelések, és hogyan kezelhetjük őket hatékonyan.

Az ügyfélértékelések jelentősége

Az ügyfélértékelések a vállalkozások számára értékes visszajelzést adnak a termékeikről vagy szolgáltatásaikról. Egy pozitív értékelés erősíti a már meglévő ügyfelek bizalmát, míg egy negatív értékelés lehetőséget ad a vállalkozásnak a javításra és a fejlődésre. Az értékelések továbbá segítenek a potenciális ügyfeleknek döntést hozni a termék vagy szolgáltatás megvásárlásáról. Egy jó vélemény növelheti a vállalkozás hírnevét és az eladásokat.

Az értékelések gyűjtése

Az értékelések gyűjtése nem mindig egyszerű feladat, különösen, ha több platformon is jelen vagyunk. A Google, Facebook és Árukereső talán a három legnépszerűbb, ahol az ügyfelek értékeléseket hagyhatnak, de számos más felület is létezik, ahol az ügyfelek megoszthatják véleményüket.

Hogyan kezeljük az véleményeket hatékonyan

Az vélemények hatékony kezelése érdekében fontos, hogy a vállalkozások aktívan foglalkozzanak az ügyfelek visszajelzéseivel. Ez magában foglalja az értékelések rendszeres ellenőrzését, a negatív értékelések kezelését konstruktív és professzionális módon, valamint a pozitív visszajelzésekre történő válaszadást. A vállalkozásoknak továbbá ösztönözniük kell az ügyfeleiket az értékelések írására!

Összefoglalva, az ügyfélértékelések nélkülözhetetlenek a vállalkozások számára a mai versenyképes piacon. Egy hatékony értékeléskezelési stratégia segíthet a vállalkozásoknak javítani a termékeiket és szolgáltatásaikat, növelni az ügyfél-elégedettséget és bevonzani az új ügyfeleket, ezért minden vállalkozásnak figyelmet kell fordítania az ügyfélértékelések és vélemények hatékonyan kezelésére.

Az automatizált értékeléskezelés előnyei

Egy hatékony megoldás erre a problémára az értékelések automatikus gyűjtése és kezelése. A segítségünkkel integrálhatunk egy rendszert, amely megjeleníti az értékeléseket a weboldalon. Ez a rendszer automatikusan behúzza az összes véleményt az összekötött platformokról (több, mint 100 felületről van szó), és arra is alkalmas, hogy a vállalkozással kapcsolatba lépett ügyfelektől véleményt és értékelést kérjünk be.

Továbbá a legtöbb webshop motorba integrálható, mint például a WooCommerce, amelyekkel együttműködve a vásárlás leadását követően automatikusan, meghatározott idő elteltével, vagy akár azonnal is, véleményt tudunk kérni, mérni az elégedettséget.

Attól függően, hogy a vállalkozásod épp milyen szakaszban van, milyen kampányokat futtatsz, ezeknek megfelelően hozhatsz létre véleménybekérő automatizmusokat is, hogy teljes legyen az összhang.

Visszajelzések megválaszolása mesterséges intelligenciával

Lehetőségünk van a beérkezett értékeléseket MI-vel megválaszolni, amelyet egyből az admin felületről közzé is tudunk tenni. Ez természetesen az előfizetést követően a rendszer részét képezi, amelyet szabadon használhatunk.

Egész jól meg tudja válaszolni a véleményeket, attól függően, hogy mit írnak. Figyelembe veszi az értékelés hangvételét, megszólítást stb…, viszont ha nem értünk egyet teljes mértékben az MI által írt válasszal, akkor lehetőségünk van szerkeszteni.

Az esetleges negatív vélemények kezelése

A rendszer az általunk bekért, esetlegesen negatív véleményeket nem a központi felületre gyűjti (ezt meg tudjuk határozni, hogy mondjuk az összes új véleményt a Google-be gyűjtsük, vagy a Facebookra), hanem a saját felületére, ahol lehetőségünk van kezelni a felmerülő problémákat a szolgáltatásunkkal, vagy a termékeinkkel kapcsolatban.

Meghatározhatjuk, hogy hány csillagos értékelés alatt ne menjen ki a vélemény a központi felületre. Az értékelés ettől függetlenül látható és elérhető bárki számára a rendszer saját felületén, nincs elrejtve, de még sincs szem előtt.

Sajnos ha direktbe a Facebook, Google, vagy bármely egyéb véleménygyűjtő felületünkre érkezik egy negatív értékelés, azt ilyen módon nem tudjuk kezelni, de a weboldalunkon nem fog megjelenni.

Összefoglalás

Az ügyfélértékelések gyűjtése és kezelése kulcsfontosságú a vállalkozások számára. Segítenek abban, hogy jobban megértsük ügyfeleink igényeit, és lehetőséget adnak a folyamatos fejlődésre. Az általunk integrált rendszer segítségével egyszerűbbé és hatékonyabbá tehetjük az értékelések gyűjtését és kezelését, ami hozzájárul vállalkozásunk sikeréhez.

Ha szeretnél többet megtudni arról, hogyan segíthet a DigiWit a vállalkozásodnak, látogass el a weboldalunkra és keress minket bizalommal!

Hogy jön képbe a DigiWit?

Vállaljuk a rendszer integrálást a weboldalalba és teljes beállítását, hogy ezt követően minimális odafigyeléssel, gyakorlatilag teljesen automatikusan történjen a vélemények gyűjtése és kezelése.

A rendszer használatára természetesen megtanítunk, de nem lesz vele sok dolgod, pusztán csak a vélemények megválaszolása ami kis odafigyelést igényel.